31. augustā, Jelgavas 19. „Piena, Maizes un Medus svētku” ietvaros, kurus organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”, notika Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais konkurss „Latvijas Atzītākais medus 2019”. Par medus degustētāju varēja kļūt ikviens pasākuma apmeklētājs. Pirmo vietu ieguva biškopja Rimanta Gaidamoviča griķu ziedu medus no Naukšēnu novada.

Aizvadītā nedēļas nogale pulcēja apmeklētājus 19. „Piena, Maizes un Medus svētkos” Jelgavā. Latvijas Biškopības biedrības teltī pasākuma apmeklētāji piedalījās degustācijā un noteica šī gada Latvijas Atzītāko medu. Konkursā piedalījās biškopji no dažādiem Latvijas novadiem, kas spēj piedāvāt patērētājam medu pietiekamā apjomā, lai ikviens izvēloties savu mīļāko medus veidu, varētu to arī iegādāties.


1. vietas ieguvējs Rimants Gaidamovičs

Šogad apmeklētājiem bija iespēja izgaršot desmit dažādus medus paraugus. Visvairāk balsu un pirmo vietu ieguva biškopja Rimanta Gaidamoviča griķu ziedu medus. Savukārt, otro vietu ieguva ZS Dorītes, biškopja Jāņa Sulutaura liepu ziedu medus. Trešo vietu ieguva biškopes Maijas Malnačas dažādu ziedu medus. Konkursa uzvarētājiem tika pasniegti Jelgavas Pilsētas domes diplomi un dāvanas no Latvijas Biškopības biedrības. Ar medaļām konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ikgadējās starptautiskās izstādes ”Riga Food” ietvaros šī gada 4. septembrī.


2. vietas ieguvējs Jānis Sulutaurs

Visi apmeklētāji, kuri piedalījās balsošanā, piedalījās arī loterijā, kurā tika izlozēts 3 L dažādu ziedu medus. Šī gada loterijas uzvarētājs, kurš saņēma medus balvu no Latvijas Biškopības biedrības bija Agris Brizga.


3. vietas ieguvēja Maija Melnača

Jau otro gadu “Piena, Maizes un Medus” svētkos Jelgavā, medus cienītāji un pasākuma apmeklētāji par “Latvijas Atzītāko medu” izvēlējās griķu ziedu medu. Šis ziedu medus ir ļoti specifisks ar savu īpatnēju garšu un smaržu”, stāsta LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Informāciju sagatavoja:
Žanna Gutova
Latvijas Biškopības biedrība
29972267
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn